Son yıllardaki altyapı ile alakalı yatırımlarda gerek Devlet kurumlarının ve gerekse özel kurumların “Yönlendirilebilir Yatay Sondaj” kullanımına yer ve önem vermesi; altyapı sektörü açısından pozitif yönde bir teknolojik gelişmedir. Bu anlamda sektörde bu sistemin daha yaygın kullanılmaya başlamasıyla; yaşamın hızını kesmeden,mevcut yapıyı bozmadan altyapı çalışmalarında yüksek performans ve hız yakalanmıştır.

Hayattaki en gelişmiş kazısız geçiş sistemi olan Yönlendirilebilir Yatay Sondaj (YYS) Sistemi, ülke ekonomilerine kazanç sağlarken; doğalgaz,elektrik, su, kanalizasyon, telekom, v.b. Projelerde açık kazı yapmadan ve trafiği engellemeden uygulanabilmesiyle insanoğlunun günlük hayatlarına da asla bir olumsuz tesiri olmaz.

Projelerin düşük maliyetle ve hızla gerçekleşmesini sağlar.

Üst yapıdaki mevcut birimler ( Ağaç, Bina, Kaldırım, Asfalt vb.) asla bir Şekilde zarar görmez.

Birden fazla borunun aynı anda çekilmesiyle altyapıda düzenli bir beraberlik kaynaklanır.

Daha önceden döşenmiş olan Telekom, TEDAŞ, BOTAŞ, Su ve Kanalizasyon müesseseleri tarafınca borular ve kablolar Yatay Sondaj’ ‘ın yönlendirilebilme özelliği sayesinde ne olursa olsun zarar görmez.

Çalışma esnasında gündelik yaşam etkilenmez. Yayalar ve çalgılar çalışma alanı üzerinden hareketlerine devam edebilir. Kaldırımlar, asfaltlar bozulmaz, park ve bahçeler zarar görmez.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir